Nieuws | Rundvee

Behandeling tussenklauwontsteking melkkoeien werkt niet altijd

De behandeling met een pijnstiller en ontstekingsremmer van tussenklauwontsteking bij melkkoeien zorgt niet altijd voor het gewenste resultaat. Dat meldt de Gezondheidsdienst voor Dieren.

Tussenklauwontsteking is een aandoening van de tussenklauwhuid bij jonge melkkoeien. De kwaal gaat vaak samen met koorts en een verlaagde melkproductie. Het verschijnsel waaraan de tussenklauwontsteking te herkennen is, is een plostelinge symmetrische zwelling van de kroonrand.

Omdat een snelle behandeling met een pijnstiller en ontstekingsremmer niet altijd het juiste resultaat geeft, wil de Gezondheidsdienst voor Dieren graag meer weten over de omvang en de oorzaak van het probleem. Daarom roept de dienst op ernstige problemen te melden via 0900-1770.

Tussenklauwontsteking – Dierziekten-ABC

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
NieuwsRundvee
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook Linkedin

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.